Jump to content
Sign in to follow this  
Vectoru

Comisia Europeană recomandă începerea negocierilor de aderare a Macedoniei de Nord la UE

Recommended Posts

Comisia Europeană a recomandat miercuri în mod oficial ca Macedonia de Nord să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

 

Recomandarea a fost făcută în urma unei reuniuni a Comisiei la Bruxelles, după cum a anunţat pe Twitter Johannes Hahn, comisarul european pentru Politici de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere.

Pentru ca negocierile să poată fi demarate este necesar ca toate statele membre ale Uniunii Europene să fie de acord cu acest lucru.

Aderarea acestei ţări la UE şi NATO a fost blocată până recent de Grecia. Modificarea denumirii statului, din „Republica Macedonia” (recunoscută la nivel internaţional sub denumirea „Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei”, n.r.) în „Republica Macedonia de Nord”, a fost o condiţie impusă de Grecia pentru ca Atena să nu se mai opună aderării acestei ţări la cele două organizaţii internaţionale. Modificarea denumirii statului a fost decisă în urma Acordului de la Prespa, semnat în 2018.

În luna martie, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că Uniunea Europeană intenţionează să deschidă negocierile de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Blocul comunitar în luna iunie.

Sursa : Mediafax.ro

 

92810339-veles.jpg

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×