Jump to content
Sign in to follow this  
myt@

Port Forwarding

Recommended Posts

rmatorul tutorial este valabil pentru Windows 7. La Windows Xp difera putin, dar pasii de aflare gateway e aproximativ la fel.

Sa faci un Port Forwarding, este relativ simplu. Pentru cei care nu cunosc metoda, nu stiu ce au de facut, va voi explica in acest tutorial pas cu pas.
Primul lucru este aflarea gateway-ului. Cum procedam? In felul urmator : Start / Control Panel / Network and Sharing Center.
Ar trebui sa va apara o fereastra ca cea de mai jos. La View your active networks, avem conexiunea noastra la internet. La Connections da-ti click pe Local Area Connection.

49604203.png

In fereastra urmatoare dati click pe Details.

27622684.png

Gateway-ul ( cel de care am vorbit mai sus ) este la IPv4 Default Gateway. Acel IP trebuie introdus in browser, pentru a ne putea conecta la pagina de administrare a router-ului/modem-ului.

51911311.png

Acum, introducem IP-ul de la gateway in browser.

6233245.png

Dupa introducerea ip-ului, si apasand tasta enter, va aparea o fereastra ca in imaginea de mai jos.

725262.png

Aici va cere sa specificati User si Parola, pentru a putea accesa pagina de administrare a router-ului/modem-ului.
Pentru cei care nu au umblat niciodata in pagina de administrare, aveti la dispozitie urmatoarele date care sunt default la majoritatea modelelor de router/modem.

Code: [Select]
Username : admin | Password : 1234
Username : admin | Password : admin
Username : admin | Password : pass

Daca nici o parola din cele enumerate mai sus nu merge, atunci cauta-ti in cartea de la router/modem, user-ul si parola.
Este specificata acolo. In caz ca nu mai aveti cartea de la router/modem, da-ti un search pe google, cu modelul pe care-l aveti, si o sa puteti citi mai multe detalii legate de acel model pe pagina producatorului, inclusiv user-ul si parola default.

Dupa autentificare o sa va apara pagina de administrare. Va sfatuiesc sa nu umblati prin setari, daca nu stiti ce faceti.
Tot ce avem de facut acum, este sa cautam Port Forwarding.
In cazul meu, apare asa :De obicei, aceasta functie, de Port Forwarding, o puteti gasi la :  General Setup / Advanced / Applications / chiar si la Network.
Mai departe, setam IP-ul si port range.La Local IP Adr ( Private IP la alte modele de routere/modem-uri ), cum e in cazul meu, trebuie introdus IP-ul alocat de router/modem.
Cum aflam acel IP ? Simplu. IP-ul care ne intereseaza pe noi e cel de la IPv4 Address.La Port Range, introduceti port-ul de start si port-ul la care sa se opreasca.
Ex : 29000 - 29020 ( in felul asta, deschide-ti 20 de port-uri cuprinse intre 29000 - 29020 )
La Protocol, bifati pe Both ( sau TCP+UDP in functie de router/modem ).

Puteti deschide un numar de 65535 de port-uri pe IP extern.
Daca doriti sa deschideti toate port-urile, in prima casuta se introduce 1 iar in a doua 65535. In felul asta deschideti toate port-urile, de la 1 la 65535.
Dupa ce sau introdus port-urile pe care vreti sa le deschideti, apasati pe Apply / Ok / Add, dupa caz.
Acum, dupa caz, fiecare router/modem, poate sa primeasca comenzile fara a fi nevoie de restart. Dar in unele cazuri, o sa va ceara un restart la router/modem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×