Jump to content
Sign in to follow this  
KZAY

SETARI CS + MOUSE

Recommended Posts

Salut va voi explica cum sa va setati cs-ul si mouse-ul pentru a putea face trecerea de la noob la nabster.

1) dezactivati acceleratia mouse-ului debifand optiunea "enhanced pointer precision" de la mouse propreties - coloana pointer options si preferabil pointer speed sa fie la a 6 liniuta pentru a putea vorbi intr-un limbaj universal.

2) downloadati acest fix http://donewmouseaccel.blogspot.com/2010/03/markc-windows-7-mouse-acceleration-fix.html

Il dezarhivati si aveti ptr fiecare sistem de operare un folder specific, intrati in el si aveti mai multe fisiere. Daca aveti setarile mouse default (adica indicatorul sa fie la 6-a liniuta) si aveti windows scaling default 100% dati dublu click pe registrul de care aveti nevoie si apoi ok si restart. Daca aveti setat sa vedeti scrisul marit in windows gen 125% folositi-l pe cel cu 125 sau puteti crea custom dintr-un .bat ce-l aveti in arhiva.

3) folositi comanda m_rawinput 1 care face o diferenta uriasa mai ales in cazul mousilor cu senzor mediocru, aceasta comanda impreuna cu Markc mousefix de mai sus eliminand acceleratia pozitiva sau negativa a mouseului. Este foarte important asta intrucat doar asa va puteti dezvolta muscle memory-ul ptr a putea face flick shoturi sau sa trageti 1 tapuri direct pe inamic fara a fi nevoiti sa duceti tinta prin apropierea inamicului apoi s-o ajustati pierzand timp. Eliminand orice fel de acceleratie tinta se va misca aceeasi distanta pe ecran indiferent de viteza cu care va miscati mana: spre ex cu aceeleratia activata daca miscati mouseul incet veti parcurge o distanta x, iar daca veti misca mai rapid mana, cu toate ca distanta pe mousepad este aceeasi, distanta parcursa pe monitor va fi mai mare si nu veti putea fi precisi.

4) luati-va un mouse decent, aici referindu-ma la cele intre 80-130 ron, deoarece cele ieftine au senzor de mouse office cu luminite sa ia ochii copiiilor. Cel mai important sa cautati ce senzor are, proprietatile lui de ex tracking speed ideal ar fi un minim de 80 ips inch per second ptr a nu se bloca cand dati mai rapid cu mana la o sensitivitate mai mica. Conteaza gripul pe care-l aveti palm, claw sau fingertip intrucat daca aveti mana mica mijlocie si luati un mouse de 130mm ptr palm va va durea mana si nici nu-l veti putea controla bine. Ptr palm recomand cele ergonomice, iar ptr claw sau fingertip cele simetrice fara cocoasa ideal pana-n 39mm inaltime.

5) sensitivitatea: multi o au prea mare si statistic vorbind majoritatea nu au dexteritatea ptr a manui cu usurinta sensitivitatile mari. Asa cum foarte putini au mainile foarte stabile ptr a putea fi neurochirurgi asa si numarul celor care pot stapani sens mare este mic. Pentru a va testa dexteritatea faceti urmatorul test: trageti intr-un perete 4-5 gloante apropiate incat sa vedeti de la distanta medie bine acel punct ingrosat si miscati-va stanga-dreapta fata-spate practic sa va miscati intr-un cerc tinand mereu tinta pe acel punct. Daca tinta va tremura inseamna ca aveti sens setata prea mare si trebuie s-o miscorati, daca tinta ramane in urma punctului inseamna ca trebuie s-o mariti. Ca un punct de plecare daca aveti mouseul setat la 800 dpi pe desktop puteti pleca de la sens 1 sau 1.1 orintandu-va de aici in limitele dexteritatii dvs. Pentru conversii folositi acest site https://www.notalent.org/sensitivity/sensitivity.htm si va orientati uitandu-va la cm/360 grade, spre ex 400 dpi sens 2 = sens 1 la 800 dpi. Cu sens mica ex 0.85-1 veti nimeri inamicii usor de la distanta dar la apropiere va va fi mai greu, iar cu awp veti fi nevoiti sa folositi o tactica defensiva, in schimb cu sens medie mare incepand de la 1.1 pana la 1.5 puteti fi agresivi cu awp dar va va fi greu la distanta cu armele si veti avea o marja mica pentru erori.

Daca aveti cs mai vechi nu veti putea folosi comanda m_rawinput asa ca trebuie sa folositi urmatoarele comenzi:

-noipx -nojoy -nofbo -nomsaa -useforcedmparms -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd

Dati click dreapta pe shortcutul de pe desktop si propreties, apoi va duceti la target si apasati 1 data space dupa care dati paste la tot randul de mai sus.

Daca aveti cs cu engine din 2013 incoace puteti folosi direct m_rawinput, aceasta eliminand nevoia comenzilor sus mentionate.

Daca dispuneti de un monitor desktop led mai vechi ii puteti da overclock de la 60hz la 75 hz din driverul amd (la nvidia nu stiu daca se poate din driver, oricum sunt 3rd party software care fac acelasi lucru). Atentie daca faceti overclock pierdeti garantia, practic nu prea sunt riscuri, eu l-am overclockat pe al meu de 2 ani si n-are absolut nicio problema.

 

Edited by KZAY
  • Like 3
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

citesc asta acum și mi se pare că nu se aplică la mine, mouse de 20 de lei și sensibilitate 6 in joc si 7 in Windows, e vorba de adaptare, ba mai nou am trecut de la mouse pe birou la mouse pe mouse pad...

Share this post


Link to post
Share on other sites

   @rulaxdaen intr-adevar te poti adapta la o sens mare, dar ptr majoritatea cu cat sens este mai mica cu atat pot tinti mai usor, avand marja de eroare mai mare. Daca joci la 400 dpi trebuie sa misti mouseul 11.5cm (sau 17.3 daca joci cu m_rawinput 1) pe mousepad ptr 360 grade, dar din cate tin minte jucai cu 1200 dpi ceva de genul ptr ca oricum mouseurile de 20 lei nu au dpi ajustabil atat de jos de obicei pleaca de la 800 in sus, deci la 1200 dpi ai avea 3.9cm (sau 5.8 cu m_rawinput 1).

   Daca joci fara rawinput pe 1, mouseurile cu senzor slab micsoreaza sensitivitatea si oricum au acceleratie pozitiva sau negativa. Fa de curiozitate testul acesta: intra in cs in mapa d2, intra tero, du-te la panta ce duce spre tunel, stai fix in coltul de sus adica la inceputul pantei si priveste marginea cutiei din baza tero si calculeaza cati cm trebuie sa misti mouseul pe mousepad ptr a te intoarce in acelasi punct, apoi incearca si cu viteza mica constanta si cu viteza mare ca si cum ai face un flick sa vezi daca ai parcurs aceeasi distanta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×