Jump to content
Sign in to follow this  
Deus1941

Germania nu exclude utilizarea vaccinurilor din Rusia și China.

Recommended Posts

Ministrul german al Sănătății Jens Spahn a declarat la finalul săptămânii trecute că nu există nici un obstacol în privința utilizării vaccinurilor anti-Covid produse de Rusia și China, dacă acestea primesc aprobarea UE, scrie Deutsche Welle.

Jens Spahn a sugerat că vaccinurile Sputnik V și Sinopharm ar putea fi utilizate în Europa, în condițiile în care țările de pe continent se confruntă cu un deficit de doze.

„Indiferent de țara în care este fabricat un vaccin, dacă acestea sunt sigure și eficiente, ele pot ajuta să facă față pandemiei”, a declarat Spahn duminică pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, precizând că serurile trebuie aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Rusia a anunțat vineri că ar putea furniza Uniunii Europene 100 milioane de doze de vaccin Sputnik V în al doilea trimestru al anului, suficiente pentru 50 de milioane de persoane. Rușii au depus deja o cerere de aprobare a serului la EMA.

Declarația ministrului german privind posibila achiziționare a vaccinurilor din Rusia și China vine la câteva zile după ce acesta a admis că Germania se confruntă un deficit de doze, care ar putea dura până în aprilie.

”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri”, a scris Spahn pe Twitter.

Vaccinurile Sputnik V și Sinopharm au ridicat motive de îngrijorare la nivel internațional cu privire la siguranța și eficacitatea serurilor, deoarece acestea nu au urmat toate etapele de testare înainte de a fi aprobate în țările lor, mai scrie Deutsche Welle.

Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a medicamentelor și alimentelor din Ungaria a aprobat deja un vaccin împotriva coronavirusului produs de Sinopharm, din China. La începutul lunii ianuarie, Ungaria a emis o licență provizorie pentru vaccinul rusesc Sputnik V.

UE a spus că încheierea acordului de către Ungaria în afara cadrului comun al blocului a fost improprie, dar nu ilegală.

Sursa: StirilePROTV

62172077.jpg

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×