Jump to content
Sign in to follow this  
devil

Securizare cont Steam / Forum /Acces Server

Recommended Posts

Ieri, astazi, au fost niste mici probleme cu niste utilizatori care au ales sa`si puna parole gen "eu123" pe forum/server/steam.

Din cauza asta, conturile lor au fost sparte.

Va rog frumos sa urmati toti pasii de mai jos, pentru a fi siguri ca nu patiti la fel sa ne creati probleme !

INAINTE DE A URMA ACESTI PASI SCANATI CALCULATORUL/LAPTOPUL DE VIRUSI SA FITI SIGURI CA NU AVETI NIMIC SUSPECT, GEN KEYLOGGER DESPRE CARE VA EXPLIC MAI JOS !!

 

1. Cont Steam

  • Pentru cea mai buna securitate, trebuie o parola greu de ghicit, pe care o puteti genera automat AICI.
  • Dupa ce ati schimbat parola, deschideti Notes la telefon ( ca toti aveti smartphone`uri in ziua de azi ), unde scrieti parola generata, sa nu o pierdeti si sa nu aveti probleme pe viitor.
  • Va logati cu noua parola pe browser / faceti click pe profilul vostru sus in dreapta / Account details / Manage your phone number / Va adaugati nr`ul de telefon.
  • Descarcati aplicatia Steam pe telefonul dumneavoastra, dupa care va logati.
  • Dupa ce vati logat pe aplicatia steam pe mobil click pe meniu in stanga sus / Steam Guard / Add Authenticator / O sa primiti un cod prin SMS / Submit. O sa primiti un Recovery code, care la fel, trebuie notat, in caz ca o sa aveti probleme cu autentificarea, sau pur si simplu pierdeti telefonul, etc. Odata ce ati facut asta, cine incearca sa se logheze pe contul vostru, va trebui sa introduca un cod pe care mobilul vostru il va genera. Acel cod se schimba odata la 10-15 secunde, facand imposibila logarea pe cont fara el.

2. Cont Forum

La fel ca mai sus, va trebuie o parola puternica si pe forum, TOTAL DIFERITA fata de cea de mai sus. NICIODATA nu folositi aceeasi parola peste tot. In momentul cand faceti asta, e foarte usor sa va fie sparte toate conturile. In ziua de azi e foarte usor de spart o parola. Acei "hackeri" de gradinita cum sunt ei numiti, doar cu asta se ocupa ca altceva nu stiu sa faca si au impresia ca daca sparg un cont sunt cei mai tari din parcare. Aveti grija mare ce instalati pe caltulator, pentru ca in orice executabil, orice fisier suspect, se poate ascunde un Keylogger. Pentru cei care nu stiu ce inseamna Keylogger, va explic pe scurt : ruleaza in background, fara sa stiti ca exista, nu apare in Task Manager, practic imposibil de identificat si salveaza absolut tot ce tastati voi pe calculator/laptop, dupa care trimite toate fisierele intr`un FTP setat de persoana care a injectat Keylogger`ul in fisierul instalat de voi. 

Schimbare parola forum :

  • Click pe numele vostru de profil
  • Account Settings
  • Password

La fel ca mai sus, generati o parola de pe acel site. O notati in Notes, dupa care va logati si setati Browser`ul sa salveze parola sa nu fiti nevoiti sa o puneti de fiecare data cand va logati. Totodata, bifati si casuta Remember Me inainte de a da Sign In.

 

3. Acces Server

Folosind acelasi site, generati inca o parola, care la fel o notati in Notes pe telefon, dupa care ii dati PM lui bTn cu noua parola, urmand ca el sa o modifice in users.ini.

In momentul in care a facut asta, veti primi reply inapoi, dupa care intrati in config.cfg si stergeti parola veche de la linia :

setinfo "_pw" "PAROLA"

Inlocuiti PAROLA cu noua parola generata urmat de Save.

Ex. setinfo "_pw" "sAA:}=PV^\njH-6K"

sAA:}=PV^\njH-6K fiind noua parola generata. 

In felul asta nu riscati sa primiti remove, in caz ca cineva o sa va afle parola de acces pe server.

 

Daca aveti intrebari, nelamuriri, postati mai jos si va voi ajuta.

  • Like 1
  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

La punctul 3 daca va introduceti parola in config.cfg cu setinfo "_pw" "PAROLA" si intrati pe alte servere decat pe globally exista posibilitatea sa va fure parola. S-a intamplat in trecut si nu o singura data. Eu am parola salvata in notepad sub urmatorul text "setinfo "_pw" "PAROLA"", inainte sa intru in cs ii dau copy si dupa ce intru in consola ii dau paste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In cazul asta procedati in felul urmator.

Intrati in folderul cstrike, deschideti config.cfg, scroll pana ajungeti la linia setinfo “_pw” “parola” si delete, sa nu mai apara acolo.

Salvati dupa care inchideti. 

Acum faceti click dreapta pe config.cfg / Properties / bifati casuta Read Only.

In felul asta cand intrati in CS si faceti copy & paste la linia setinfo “_pw” “parola” din Notepad cum a sugerat myt@, nu se va mai salva in config.cfg si nu veti avea nici un fel de problema cu furtul parolei. 

P.S. Setati si userconfig.cfg pe Read Only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×