Jump to content
Sign in to follow this  
Deus1941

Uraganul Dorian a provocat cel puțin 50 de morţi în Bahamas

Recommended Posts

Sute de supraviețuitori ai uraganului Dorian au fugit din Bahamas, în timp ce mii de oameni așteaptă să fie evacuați de pe insulele devastate.
UPDATE – 10 septembrie (ora 16.50): Bilanțul morților a crescut la 50, conform celui mai recent bilanţ provizoriu, emis luni seară de poliţia din arhipelag, dar autoritățile se tem că numărul victimelor ar putea fi și mai mare, pentru că mulți locuitori sunt în continuare daţi dispăruţi. Bilanţul anterior indica 45 de decese, în urma uraganului Dorian, relatează Agepres. În total, 42 de victime au fost găsite pe insula Great Abaco, iar 8 au fost descoperite pe insula Grand Bahama.
La mai bine de o săptămână după ce a fost lovit în plin de uraganul Dorian, nordul arhipelagului Bahamas rămâne cufundat în haos, iar faza de urgenţă nu s-a încheiat, prioritatea fiind evacuarea sinistraţilor de pe insulele cele mai devastate. Uraganul Dorian a străbătut insulele Bahamas la începutul acestei săptămâni, lăsând în urma sa prăpăd și o criză umanitară, notează BBC. ”Patruzeci şi trei (de morţi), este cifra oficială, cu numeroşi dispăruţi şi ne aşteptăm ca acest număr să crească semnificativ”, a anunțat vineri, purtătoare de cuvânt a premierului Hubert Minnis, la postul de televiziune american NBC News. Bilanţul precedent era de 30 de morţi. Ziarul The Washington Post, citat de Reuters, a relatat că 35 de oameni au murit în Abacos Islands şi opt în Grand Bahama. Operaţiunile de căutare şi de salvare continuă.

Uraganul Dorian a lovit Bahamas ca un uragan de categoria 5, cu vânturi care au depășit 300 km / h, fiind cel mai puternic care a lovit vreodată arhipelagul și a stat peste zonele afectate timp de două zile. Supraviețuitorii uraganului se plâng că evacuările sunt haotice și prea lente. Prim-ministrul din Bahamas, Hubert Minnis, a vorbit cu oamenii din Abaco, făcând apel la calm și promițând că există și alte transporturi disponibile.
Acum, uraganul a ajuns la categoria unu și se află de-a lungul coastei atlantice din America de Nord, îndreptându-se spre Nova Scotia. Cu toate că a scăzut în intensitate, Dorian „rămâne un uragan puternic, în timp ce centrul său se deplasează în apropierea sau de-a lungul coastei Carolina de Nord”, se precizează într-un buletin NHC.
Sursa: www.libertatea.ro

w55442805.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×